Mannen met vuurwapens opgepakt in Uden

Normal black and silver semi automatic pistol on brown wooden table 3602944
Afbeelding: Pexels

Donderdagmiddag hield de politie vijf mannen aan in Uden omdat ze in het bezit waren van meerdere vuurwapens. Bij de aanhouding van één van hen loste een collega een waarschuwingsschot. Zij zitten vast voor verder onderzoek.

Agenten reageerden halverwege de middag op een melding dat iemand had gezien dat een man in het bezit zou zijn van vals geld. Die persoon zou deel uitmaken van een groep mannen, die zich ophield op het zgn. foodcourt aan de Rondweg. Toen onze collega’s twee voertuigen controleerden, bleek dat in één van de wagens een vuurwapen lag. Daarop zijn zij direct overgegaan tot aanhouding van de vier mannen, wat zonder problemen verliep. Maar het bleef niet bij dit ene vuurwapen, want bij de verdachten troffen ze meer vuurwapens aan. In de omgeving waar de mannen werden opgepakt, vonden agenten een vals bankbiljet.

Waarschuwingsschot
Direct na de aanhouding van de vier mannen, werden collega’s door een getuigen geattendeerd op een vijfde man, die bij de andere vier zou horen en zich ergens anders op het foodcourt ophield. . Gezien de vondst van de wapens bij de inmiddels aangehouden verdachten, werd deze man middels een aanhoudingsprocedure voor vuurwapengevaarlijke verdachten benaderd en gesommeerd zich over te geven. Omdat hij daar in eerste instantie niet aan voldeed, loste een agent een waarschuwingsschot. De man gaf zich daarna over en werd aangehouden.

Nog veel onduidelijk
De mannen werden overgebracht naar een politiebureau en zitten vast. Het gaat om een 26-jarige man uit Tilburg, een 23-jarige man uit Stolwijk, twee 19-jarige mannen uit Gouda en een 23-jarige man zonder bekend woonadres. De beide bestelbussen en een personenauto waarin ze zich verplaatsten zijn in beslag genomen. Wat de plannen van de mannen waren en waarom ze in Uden waren is nog niet duidelijk. Die vragen maken nog onderdeel uit van het onderzoek.

Adverteren op UdenActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op UdenActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Uden
10:04

17° C

Zwaarbewolkt

2.06 km/h

78%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief