Informatieve lezing over cybercriminaliteit in Uden

3 maanden geleden gepubliceerd

Seniorenbelang Uden en stichting Eigen Herd organiseren samen een informatieve lezing over cybercriminaliteit zoals bankfraude, WhatsAppfraude en phishing. Deze lezing vindt plaats op woensdag 6 maart. De focus ligt op het creëren van bewustwording over deze vormen van criminaliteit, vooral onder ouderen die vaak het doelwit zijn van dergelijke oplichtingspraktijken.

Wat te verwachten

Tijdens de bijeenkomst krijgen de deelnemers waardevolle inzichten in het herkennen van fraude en oplichting. Het doel is om te voorkomen dat mensen zelf slachtoffer worden. Arno Claassen en Leo Suurmond, ervaren computerdocenten van Eigen Herd, zullen de deelnemers begeleiden. Zij zullen aan de hand van concrete voorbeelden gedetailleerde uitleg geven.

Belang van de lezing

Internetfraude wordt steeds geavanceerder. Daarom is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de verschillende methoden om dergelijke oplichting te doorzien. Deze bijeenkomst biedt waardevolle informatie voor iedereen die online actief is en wil leren hoe veiliger te handelen.

Aanmelding en locatie

De toegang tot deze lezing is gratis voor zowel leden als niet-leden en aanmelding is niet vereist. De bijeenkomst duurt van 13.30 tot 15.00 uur en vindt plaats bij Eigen Herd aan de Rooijsestraat 32 in Uden.